Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon

Winnares Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon 2018
Winnares Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon 2018

Op zaterdag 25 augustus 2018 werd de Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon gehouden. Het aantal voorinschrijvers was dit jaar wederom hoger en uiteindelijk stonden er 142 deelnemers aan het vertrek voor het 500 meter zwemmen in de Tijningenplas. De weersomstandigheden waren sterk wisselend tijdens de wedstrijd van zonnig tot stevige buien. Het parcours was gelijk aan die van de voorgaande edities.

Om 14:00 uur loste mevr. Conny Meijering van Paul Meijering Metalen, hoofdsponsor van het evenement, het startschot. Na 6:48 minuten kwam de eerste deelnemer al het water uit en ging op weg voor de 20 km op de fiets. Snel kwamen de andere deelnemers er achteraan.

Door de stevige westenwind hadden de deelnemers op de dijk richting Zuilichem een stevige tegenstander, maar de geoefende renners trotseerden dit zonder veel moeite. Op het wisselpunt werden na de 20 km fietsen de schoenen verwisseld voor de loopschoenen om aan het 5 km loopdeel te beginnen. Dit deel liep onder andere via de woonwijk de Waluwe en het Koning Willem-Alexanderpark. Onderweg werden de deelnemers voorzien van water, wat ook op prijs werd gesteld. De snelle tijd van 2017 werd niet gehaald maar de winnares legde de drie disciplines af in een tijd van 00:59:22 uur.

Al met al kan er teruggekeken worden op wederom een geslaagd evenement en voor de jubileumeditie kan de datum van 31 augustus 2019 in de agenda genoteerd worden.

De uitslag van de recreatieve 1/8 triatlon is hier te bekijken (pdf-document). Klik hier om het affiche te zien (pdf-document).

Voor een verslag van de recreatieve 1/8 triatlon, inclusief foto’s en video, kunt u terecht op dit artikel van Digitaalburg. Fotograaf Joop Lankhaar heeft tijdens de Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon foto’s gemaakt die via deze link zijn te bekijken en bestellen.