Paul Meijering 18de recreatieve 1/8 triatlon

Finish Paul Meijering 18de recreatieve 1/8 triatlon 2017
Finish Paul Meijering 18de recreatieve 1/8 triatlon 2017

Op zaterdag 26 augustus 2017 werd voor de 18de keer een recreatieve 1/8 triatlon georganiseerd. Paul Meijering Metalen uit Zaltbommel was wederom de hoofdsponsor, inmiddels voor het elfde jaar. Wij zijn heel blij dat deze Zaltbommelse ondernemer de sportactiviteiten zo’n warm hart toedraagt.

De start werd om 14:00 uur door mevr. Conny Meijering gegeven aan de 139 deelnemers en deelneemsters voor de 500 meter zwemmen in de Tijningenplas aan de Wielkamp. Hierna lag een afstand van 20 km per fiets voor de wielen met als sluitstuk nog een loop van 5 km naar de finish aan de Waalkade. Het parcours was gelijk aan dat van de vorige editie.

De weersomstandigheden waren goed, weinig wind van zo’n 2,5 m/s, zon en een temperatuur van 24,6 graden.

Na aankomst aan de finish was er voor alle deelnemers een flesje frisdrank of water en een herinneringsvaantje. Her vervoer van de finish naar de startlocatie aan de Wielkamp werd verzorgd door vervoersbedrijf van Haaften.

De uitslag van de recreatieve 1/8 triatlon is hier te bekijken (pdf-document). Klik hier om het affiche te zien (pdf-document).

Een artikel over de triatlon, uit het huis-aan-huisblad Carillon van 12 juli, is ook te lezen (jpg-bestand).

Klik hier voor een artikel van Digitaalburg met onderstaande filmbeelden van de recreatieve 1/8 triatlon, met dank aan Hans Verbeek.