Voorwoord burgemeester

Albert van den Bosch, burgemeester van Zaltbommel

Beste wielervrienden,

Welkom in Zaltbommel. Het is ons een eer u hier bij dit prachtige spektakel te mogen ontvangen. Dit jaar hebben wij voor de 8e keer het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Zaltbommel en het belooft een spektakel te worden!

Voorgaande jaren had het NK tijdrijden sterke winnaars. Niet alleen bij de profs, maar ook bij de jeugdige categorieën. Zo heeft Robert Gesink in 2002 de kampioenstrui bij de nieuwelingen veroverd. Gesink is de laatste jaren toch echt een topper geworden. Helaas zal hij dit jaar niet meedoen.
Een sterke renner waar u vandaag zeker naar zult kijken is Stef Clement. Hij is hier al meerdere keren nationaal kampioen in geworden en zal dat vandaag zeker willen herhalen.
In totaal strijden zo’n 215 renners en rensters, in 7 categorieën, om de truien en medailles.
Het parcours gaat door onze prachtige dorpen en stad en langs de rivier de Waal. De wind zal in ons rivierengebied zeker meespelen.
Geniet van de wielrenners, moedig ze aan en geef uw enthousiasme aan hen door! Geniet daarnaast van als het mooie wat u in onze gemeente kunt zien!

Ik weet dat het organiseren van zo’n enorm evenement een enorme klus is. De Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners heeft deze klus fantastisch geklaard en daar ben ik ze dankbaar voor.
Daarnaast dank ik alle vrijwilligers en sponsoren, want ook zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn.

Albert van den Bosch
Burgemeester van Zaltbommel.