Paul Meijering 13de recreatieve 1/8 Run Bike Run

Start Paul Meijering 13de recreatieve 1/8 Run Bike Run 2010
Start Paul Meijering 13de recreatieve 1/8 Run Bike Run 2012

Op zaterdag 25 augustus organiseerde Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners de Paul Meijering 13de recreatieve 1/8 Run Bike Run in en rond Zaltbommel.

Inschrijven was mogelijk vanaf 13:00 uur in Scholengroep De Toermalijn, Wielkamp te Zaltbommel.
Om 14:00 uur werd het startschot gegeven en werd er begonnen aan circa 2 km lopen rond de Tijningenplas, daarna werd er 20 km gefietst. En als afsluiting 5 km gelopen naar de finish aan de Waalkade. Klik hier om het parcours te bekijken.

Hier (pdf-document) kunt u het affiche van de Paul Meijering 13e recreatieve 1/8 Run Bike Run bekijken.

De uitslag van de Paul Meijering 13e recreatieve 1/8 Run Bike Run kunt u hier bekijken.

Wegens het advies van de gemeente Zaltbommel om, op verzoek van en na overleg met de GGD, niet in de Tijningenplas te zwemmen, was het zwemonderdeel vervangen door circa 2 km lopen om de Tijningenplas.
De kans was groot dat men door parasieten van bepaalde slakken irritatie zou krijgen in de vorm van jeuk en bulten. Het is niet gevaarlijk, maar het bestuur van Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners wilde het advies van de GGD niet in de wind slaan. De triatlon ging gewoon door maar heette nu Run Bike Run. In plaats van 500 meter zwemmen werd er circa 2 km gelopen, 20 km gefietst en nogmaals 5 km gelopen. Het bestuur hoopte hiermee ook sporters, die zwemmen niet als het favoriete onderdeel beschouwen, te kunnen bewegen mee te doen.