4de etappe Holland Ladies Tour

Start 4de etappe Holland Ladies Tour 2012
Start 4de etappe Holland Ladies Tour 2012

De organisatie Holland Ladies Tour heeft de Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners gevraagd op te willen treden als gastheer en organisator van één van de 6 etappes in deze belangrijkste wielerwedstrijd voor dames in Nederland. Het bestuur van de Holland Ladies Tour was er van op de hoogte dat de Stichting door de KNWU voor de Nederlandse Kampioenschap Tijdrijden voor enige jaren (men was 7x organisator) gepasseerd was. Natuurlijk kende men “Zaltbommel” als start- en finishplaats in Olympia’s Tour – te beschouwen als de “mannelijke” tegenhanger van Holland Ladies Tour.

Holland Ladies Tour is één van de belangrijkste internationale wieleretappekoersen voor dames met deelname van nagenoeg alle belangrijke buitenlandse ploegen met veel landskampioenen en de wereldkampioene Giorgia Bronzini, de Italiaanse wielrenster die Marianne Vos dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer wist te verslaan. Kortom een etappekoers van importantie.

De Gemeente Zaltbommel is bijzonder verheugd dat er een dergelijk evenement georganiseerd wordt in haar stad. Op vrijdag 7 september 2012 werd de 4de etappe Zaltbommel-Zaltbommel verreden. Het contract is op 23 februari in een officiële bijeenkomst ondertekend (zie hieronder).

Het parcours van de 4de etappe van de Holland Ladies Tour 2012 Zaltbommel-Zaltbommel kunt u op deze pagina vinden, zowel in tekstvorm als aangegeven op de kaart.

Het affiche van de etappe is hier te bekijken (pdf-document).

De uitslagen van de 4de etappe van de Holland Ladies Tour 2012 Zaltbommel-Zaltbommel kunt u hier bekijken (pdf-document).

Hoofdsponsors

Paul Meijering

Rabobank

Sponsors

Naast de hoofdsponsors, Paul Meijering en Rabobank, is de 4de etappe Holland Ladies Tour 2012 Zaltbommel-Zaltbommel niet mogelijk zonder de sponsoring en medewerking van:

Gemeente Zaltbommel
Van Voorden Stichting
  • Hitachi Data Systems EEC
  • Gemeente Maasdriel
  • Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel

Contract getekend en twee hoofdsponsors gevonden

Op donderdag 23 februari heeft de organisatie van de Holland Ladies Tour, op het hoofdkantoor van Rabobank Bommelerwaard, het contract getekend met Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners voor de vierde etappe op vrijdag 7 september.
Twee hoofdsponsors zijn door de stichting gevonden voor deze etappe waarmee zij zich sportief kunnen profileren: Paul Meijering BV en Rabobank Bommelerwaard. Paul Meijering BV is een bedrijf dat wereldwijd metalen buizen, platen en componenten levert.
Een krantenartikel over het ondertekenen van het contract is hier te lezen op de website van Het Kontakt.

Ondertekening contract etappe Zaltbommel-Zaltbommel met Holland Ladies Tour
Ondertekening contract etappe Zaltbommel-Zaltbommel met Holland Ladies Tour (2)

Rechterfoto: v.l.n.r. Eelco Spronk (Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners), Marten de Lange (Holland Ladies Tour), Paul Meijering (hoofdsponsor), Robert Buitendijk (namens hoofdsponsor Rabobank Bommelerwaard)