Voorwoord burgemeester

Albert van den Bosch
Albert van den Bosch, Burgemeester van Zaltbommel

Beste wielervrienden,

Terwijl ik nu nadenk over het komende NK Tijdrijden in Zaltbommel is de Tour de France in volle gang.
Voor mij een zeer plezierige tijd omdat ik graag naar wielrennen kijk. De energie, het doorzettingsvermogen, de strijd, het spel en de kracht van de renners zorgen voor een prachtige prestatie.

Ik ben er dan ook trots op dat de Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners dit jaar weer het NK Tijdrijden heeft georganiseerd in Zaltbommel.
Mijn waardering hiervoor is enorm want de organisatie van zo’n groot wielerspektakel vergt veel inspanning.

Donderdag 27 augustus staat Zaltbommel weer bol van de renners, volgauto’s, juryleden, hulpdiensten, politie, gemeentelijke hulpdiensten en vooral niet te vergeten vrijwilligers die zich volledig inzetten om hier een geslaagde dag van te maken.
Bij dezen wil ik iedereen voor hun inzet hartelijk danken.
Mijn dank gaat ook uit naar alle sponsoren, want zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn.

Volgens de kenners hebben we een mooi parcours. Het is niet te technisch, niet te recht toe recht aan en met een stuk dijk erbij speelt de wind altijd een belangrijke rol.
En bent u als toeschouwer aanwezig, kijkt u dan, als de renners voorbij zijn, ook eens rond naar de prachtige natuur die onze gemeente u te bieden heeft.

Ik heb begrepen dat wielrenners weer graag tijdritten rijden.
Een tijdrit is een rit van de waarheid. Ik wens alle renners veel succes en alle toeschouwers, vrijwilligers en andere betrokkenen een sportieve dag!

Albert van den Bosch
Burgemeester van Zaltbommel.