Paul Meijering 21ste recreatieve 1/8 triatlon

Finish Paul Meijering 20ste recreatieve 1/8 triatlon 2019
Finish Paul Meijering 20ste recreatieve 1/8 triatlon 2019

Dit jaar stond de Paul Meijering 21ste recreatieve 1/8 triatlon op zaterdag 29 augustus op de kalender. De start stond gepland om 14:00 uur voor 500 meter zwemmen in de Tijningenplas, gevolgd door 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

De overheid heeft per 1 juli 2020 de maatregelen wel versoepeld, maar desondanks is het niet mogelijk om onder de huidige regels de 21ste editie van de recreatieve 1/8 triatlon te organiseren. Daarom zal er dit jaar geen recreatieve 1/8 triatlon georganiseerd worden.

Wij gaan ervan uit dat er komend jaar weer mogelijkheden zijn om het evenement te laten plaatsvinden.

Aanpassingen aan het parcours

Na een succesvolle twintigste editie is het bestuur op zoek gegaan naar wat aanpassingen aan het parcours, zeker wat veiligheid betreft. De afstanden van 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen blijven hetzelfde.

De start van het zwemmen is op een wat andere plaats aan de Tijningenplas. Hierdoor zullen de snellere zwemmers geen hinder geven aan de andere zwemmers na het keerpunt.

De twintig kilometer fietsen gaat niet door de woonwijk meer, maar meer via de hoofdstraat. Het parcours loopt verder via de Waalbandijk naar Gameren, Nieuwaal en Zuilichem. Daarna gaat het parcours via de Middelkampseweg terug naar de permanence aan de Wielkamp. Hier worden de loopschoenen aangetrokken en beginnen de deelnemers aan het parcours van vijf kilometer via de woonwijk Waluwe richting A2 en Waalbandijk, en langs het plantsoen naar de finishlijn achter de Waterpoort aan de Waalkade.

Inschrijven

De mogelijkheid van inschrijven voor de eerstvolgende editie van de recreatieve 1/8 triatlon zal op deze website bekend gemaakt worden.